Stevns Garderforening

Stiftet 1913

Skydedagene er fastlagt [klik her] for at læse mere.

Læs om seneste [Foredrag] den 25 OKT 2018.

27 stevnsboere deltog fredag den 15 JUN 2018 i besøget på Politimuseet.

En god oplevelse og et indblik i dansk kriminalhistorie. En engageret og meget dygtig rundviser; pens. vicepolitiinspektør Ole Küpper, fortalte om dansk politihistorie fra de helt gamle dage og op til nu.

Aktuelt er der i sommer åbnet en særudstilling om trusselbreve gennem tiderne. Se mere på politimuseets egen hjemmeside [Klik her]- du bør besøge museet.

• Klik ind på [Historie] - så finder du små film

• Nyeste [Garderblade] er altid tilgængelige på egen side

• Garderbladet udkommer med et udgivelse mindre i 2018  - læs mere under [Garderbladet] her på hjemmesiden.

Stevns Garderforening havde 100 medlemmer pr. 01 JAN 2018 - heraf 4 boende i udlandet: Singapore - Sverige - Norge - USA.

Vi har mailadresser til 95 medlemmer - det sparer porto.

I de danske garderforeninger er der 10.364 medlemmer - heraf 187 i udlandet.

I gennemsnit er der 130 medlemmer i de 78 indenlandske og 9 udenlandske foreninger.

Gaven til en Gammel Garder:

WITT-Design

(v/AUG 00, Martin Witt - gammel garder  naturligvis)

[klik her for yderligere information] eller

Videopresentation:      Design by Witt - Tokens of Happiness

Webshop:                    Design by Witt

Facebook:                   Design by Witt

Instagram:                 Tokens of Happiness

Kontakt lars@stevnsgarderforening.dk hvis du vil høre mere og vores medlemspris (flere indkøb).

Se TV Lorry´s serie om Den Kgl. Livgarde - flere filmklip lagt ind herunder:

[Livgarden - Høvelte kaserne er deres hjem]

[Kun 5 ud af 300: Livgarden mangler kvinder]

[Livgarden - Benhård test uden søvn]

[Livgarden - Bykamp tester fælleskab]

[Livgarden - Fra drenge til mænd]

Der søges oplysninger om emblem med bånd

En samler af blandt andet medaljer og emblemer har fået et problem, som han håber medlemmer af Stevns og Omegns Garderforening, i dag Stevns Garderforening, kan afklare for ham.

Foreningens emblem, der er forsynet med en nål, blev angiveligt fremstillet en håndfuld år efter foreningens stiftelse i 1913.

Dette emblem findes også i en version, hvor det er forsynet med et blå-hvidt bånd. Se venligst foto.

Emblemet med nævnte bånd er ikke tryllet frem i sjov eller leg, idet samleren har set flere tilsvarende eksemplarer.

Hvem hvorfor, i hvilken anledning og hvornår med videre er emblemet med det blå-hvide bånd blevet benyttet? Disse spørgsmål søger samleren svar på.

Det kan i øvrigt tilføjes, at nævnte emblemer har tilhørt Stevns Garderforenings mangeårige formand, Søren Larsen Skovly (1901-1984).

Henvendelse til sekretær Lars Juel Clement på mail:

Lars@stevnsgarderforening.dk eller tlf. 2275 2663

Har du bemærket: Køb/Salg & Bytte?

Du kan læse om jubilæumstegn på siden for Kontakt og Medlemskab

Har du besøgt andre garderforeningers hjemmesider? – vi har linket til dem alle via vores side “Links