Stevns Garderforening

Stiftet 1913

Nyheder

Generalforsamlingen 2020 er berammet til fredag den 27 MAR, kl. 1800 på Traktørstedet Højeruplund - indkaldelse udsendes jfr. [Vedtægternes § 6].

Gule Ærter kr.: 190,- eller Wienerschnitzel kr.: 210,- . Begge tilbud er incl. pandekager med is.

Fugleskydningen 2020 er berammet til lørdag den 06 JUN kl. 1000 - indkaldelse udsendes i god tid + salg af skydekort. Husk at man kan købe skydekort v/mail jfr. tidligere år.

Nedennævnte ordlyd er udsendt i mail til medlemmerne den 29 SEPT 2019:

Mailudsendelse på vegne af formanden:

Kære medlemmer af Stevns Garderforening

I lighed med flere foreninger landet over, arbejder Haslev og Faxe Garderforeninger på en sammenlægning.

I den anledning modtog bestyrelsen for Stevns Garderforening en henvendelse om, hvorvidt vi var interesseret i at gå med i en fusion bestående af de 3 østsjællandske foreninger:  Stevns – Haslev – Faxe.

I bestyrelsen besluttede vi at et så stort spørgsmål, ville vi gerne spørge vores medlemmer om.

Af det meningsmålingsresultat der foreligger, med en deltagerprocent på ca. 40, heraf 22 JA, 16 NEJ og 2 VED IKKE, samt de mails og samtaler jeg har haft med medlemmerne, er det bestyrelsens opfattelse, at vi ikke har et klart mandat til at indgå i den dialog om sammenlægning, som Haslev og Faxe indbød os til.

Vi vil derfor sige tak til Haslev og Faxe Garderforeninger for henvendelsen, men at vi fortsat ønsker at være en selvstændig enhed under De Danske Garderforeninger.

Vi ønsker dem held og fremgang med deres planer om sammenlægning, og håber på et fortsat godt samarbejde.

NOV-67 Søren Sørensen

Stevns Garderforening - GF 31

www.stevnsgarderforening.dk

***

Skydning 2019/2020 [klik her] for at læse mere.

***

Fugleskydningen blev afholdt lørdag den 01 JUN, kl. 1000 på Humlemose i Lyderslev [Klik her for hurtigt genvej]

[Generalforsamlingen] er afholdt - 33 Gl. Gardere var mødt - referatet er tilgængeligt på sidevisningen.

I 2018 var der 8.759 klik/gæster på Stevns Garderforenings hjemmeside.

Stevns Garderforening har 102 medlemmer pr. 01 JAN 2019 - heraf 4 boende i udlandet: Singapore - Sverige - Norge - USA.

Vi har mailadresser til 95 medlemmer - det sparer porto.

I de danske garderforeninger er der 9.994 (10.364 i 2018) medlemmer - heraf 176 i udlandet.

I gennemsnit er der 125 medlemmer i de 78 indenlandske og 9 udenlandske foreninger.

• Læs om seneste [Foredrag] den 25 OKT 2018

• Klik ind på [Historie] - så finder du små film

• Nyeste [Garderblade] er altid tilgængelige på egen side

• Garderbladet udkommer med et udgivelse mindre i 2018  - læs mere under [Garderbladet] her på hjemmesiden.

Gaven til en Gammel Garder:

WITT-Design

(v/AUG 00, Martin Witt - gammel garder  naturligvis)

[klik her for yderligere information] eller

Videopresentation:      Design by Witt - Tokens of Happiness

Webshop:                    Design by Witt

Facebook:                   Design by Witt

Instagram:                 Tokens of Happiness

Kontakt lars@stevnsgarderforening.dk hvis du vil høre mere og vores medlemspris (flere indkøb).

Se TV Lorry´s serie om Den Kgl. Livgarde - flere filmklip lagt ind herunder:

[Livgarden - Høvelte kaserne er deres hjem]

[Kun 5 ud af 300: Livgarden mangler kvinder]

[Livgarden - Benhård test uden søvn]

[Livgarden - Bykamp tester fælleskab]

[Livgarden - Fra drenge til mænd]

Der søges oplysninger om emblem med bånd

En samler af blandt andet medaljer og emblemer har fået et problem, som han håber medlemmer af Stevns og Omegns Garderforening, i dag Stevns Garderforening, kan afklare for ham.

Foreningens emblem, der er forsynet med en nål, blev angiveligt fremstillet en håndfuld år efter foreningens stiftelse i 1913.

Dette emblem findes også i en version, hvor det er forsynet med et blå-hvidt bånd. Se venligst foto.

Emblemet med nævnte bånd er ikke tryllet frem i sjov eller leg, idet samleren har set flere tilsvarende eksemplarer.

Hvem hvorfor, i hvilken anledning og hvornår med videre er emblemet med det blå-hvide bånd blevet benyttet? Disse spørgsmål søger samleren svar på.

Det kan i øvrigt tilføjes, at nævnte emblemer har tilhørt Stevns Garderforenings mangeårige formand, Søren Larsen Skovly (1901-1984).

Henvendelse til sekretær Lars Juel Clement på mail:

Lars@stevnsgarderforening.dk eller tlf. 2275 2663

Har du bemærket: Køb/Salg & Bytte?

Du kan læse om jubilæumstegn på siden for Kontakt og Medlemskab

Har du besøgt andre garderforeningers hjemmesider? – vi har linket til dem alle via vores side “Links